Anton Petrič

Anton Petrič Pozdravjeni!

Sem Anton Petrič, v Lovrencu me bolj poznate kot "Petričovega Toneja". Po izobrazbi sem univ. dipl. ing. elektrotehnike, opravljam pa delo projektnega vodje v zasebnem podjetju v Mariboru.

Kot projektni vodja sem pridobil mednarodni certifikat "Project Management Profesional - PMP (www.pmi.org)" in uspešno vodil in zaključil veliko projektov tako doma (Ministrstvo za javno upravo, Borzen, Telekom Slovenije) kot v tujini (Črna Gora, Armenija, Bahami, Trinidad in Tobago, Bangladeš, Ukrajina).

Sem poročen, oče dveh hčera. Imam družino, na katero sem ponosen, in ki me v mojem osebnem ter profesionalnem delu vedno podpira. Sebe ocenjujem kot načelnega in razumnega, ter kot nekoga, ki zna prisluhniti ljudem.

Sanjo poznam osebno že več let, jo cenim kot osebo in kot pravnico. Večkrat se zgodi, da osebna druženja preidejo v "politične" debate. Nisva vedno enakega mnenja, ampak se zaradi tega ne kregava.  Znava slišati in poslušati drug drugega. Ravno zato menim, da je odlična kandidatka za županjo in z veseljem sem član njene liste za občinski svet.

Pa še neka za na konc: "Izkušn mi ne fali, za delo mi ni težko primit, vem, kak je treba delat. To ko znom in svoj prosti cajt pa sn parajt vložit v noš Lovrenc!"

GREMO NAPREJ!

Naš program...

Športni park

Športni park

Športni park bi bil namenjen rekreaciji, ki bi zadostil potrebam občanov, učencev osnovne šole, rekreativnim športnikom ter tudi ostalim naključnim gostom.


Podrobneje...

 

Turizem

Turistični potencial

Lovrenc na Pohorju ima zaradi svoje neokrnjene narave in dokaj nerazvite turistične infrastrukture izjemne potenciale. Kraj zagotovo ni primeren za množični turizem, zato se bo moral v prihodnosti tržiti predvsem kot butična zelena turistična destinacija.

Podrobneje...

 

Planinske poti

Planinske poti

Ideja je, da našim vsakodnevnim sprehajalnim in tudi planinskim potem damo dušo in to tako, da jih opremimo z imenom, dodamo zanimive informacije o sami poti, njeni zgodovini in drugih zanimivostih.

Podrobneje...

 

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo je večplastni projekt, ki vključuje pot v šolo iz parkirišča, na katero pripeljejo starši svoje otroke ter poti, beri ceste, po katerih šolarji gredo dnevno peš v šolo in iz nje. Projekt tudi predvideva rešitev neprimernega dostopa do telovadnice, tj. večnamenske športne dvorane s strani parkirišča.


Podrobneje...

 

Energetika

Energetika

V listi »Sanjo za županjo« smo v program uvrstili tudi energetiko. Lovrenc na Pohorju je lep kraj, obdan z gozdovi. Les je naravna surovina, ki se v veliki meri uporablja kot energent v še vedno pretežnem številu gospodinjstev.

Podrobneje...

 

Možuh

Obudimo Možuha

Tudi Lovrenčani smo nekoč znali bolj začutiti Pohorske junake. Naši vrtečani so preživeli čudovit dan na Lovrenških jezerih v družbi Jezernika, Možuha in Jere.

Podrobneje...

 

Presek - vlecnica

Presek - vlečnica

Zakaj zgodba o Preseku ni možna, kot vam jo prodajajo eni in isti že več let znova in znova

  • Ker na Kumenu nimamo vodovoda – zasneževanje odpade;
  • Ker tudi kanalizacije ni – torej nek resni turizem odpade ( razen kak DIXI za WC); ....
Podrobneje...

 

Možuh

Prostori za zabojnike

Živim ob Slepnici, v "Štambergi", kjer ob cesti odlagamo vreče za smeti, ki jih Snaga potem odpelje. Imamo tudi dva manjša kesona za steklo in papir. Podobnih odlagališč je v Lovrencu veliko.

Podrobneje...

 

Dvigalo

Zgodba o dvigalu

Poznamo zgodbo o novem zdravstvenem domu, a pot do tja je še dolga. Sedanja ureditev je neprimerna in za invalide in starejše osebe zelo omejujoča.

Podrobneje...