Staša Pernat Lesjak

Staša Pernat Lesjak Sem Staša Pernat Lesjak, rojena 7. aprila 1982 v Mariboru. Po končani osnovni šoli, ki sem jo obiskovala v Lovrencu na Pohorju, sem šolanje nadaljevala na III. gimnaziji v Mariboru. Leta 2001, ko sem začela obiskovati Fakulteto za družbene vede, sem se preselila v Ljubljano, kjer sem nato ostala še nadaljnjih 14 let. V tem času sem leta 2006 z odliko diplomirala iz mednarodnih odnosov in se pol leta za tem zaposlila na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije kot svetovalka za mednarodno sodelovanje in evropske projekte. Leta 2008 sem se poročila s svojim dolgoletnim partnerjem in sokrajanom Tadejem Lesjakom.

Na Zvezi sindikatov sem ostala zaposlena do maja 2017. V teh 10 letih sem napredovala trikrat in zadnja 4 leta vodila področje izobraževanja, informiranja in projektnega vodenja kot izvršna sekretarka v vodstvu pod predsednikom Dušanom Semoličem. V času dela pri sindikatih sem zaključila tudi šolanje na podiplomskem študiju Svetovne študije pod mentorstvom Bogomilja Ferfile in si pridobila naziv magistre znanosti - področje politologija.

Kot članica različnih odborov na nacionalni in evropski ravni ter tudi v odborih pri Evropski komisiji sem pridobila izjemen vpogled v delovanje različnih inštitucij ter veliko mednarodne širine. Po 14 letih življenja v Ljubljani in rojstvu dveh hčerk, prva se je rodila leta 2010, druga leta 2015, je napočil čas za nove izzive in nove življenjske poti. Ker se nikoli nismo mogli navaditi na mesto in smo se sleherni vikend znova in znova vračali v svoj rojstni kraj, smo se leta 2015 preselili nazaj v Lovrenc. Malo več kot leto dni sem se še vozila v službo v Ljubljano, nato pa se odločila, da službo zamenjam ter več časa posvetim družini. Zaposlila sem se v moževem gradbenem podjetju, kjer pomagam v pisarni.

Od leta 2016 vodim tudi turistično dejavnost na naši več kot dvesto let stari koči Dobnik pri Spodnjem Dobniku, kjer smo kočo preuredili v počitniško hišo. Na leto imamo več kot 600 nočitev, gostje pa prihajajo iz različnih držav, ki so ali niso del Evropske unije. V začetku leta 2018 sem s skupino somišljenikov vzpostavila Mrežo prostovoljcev Lovrenc na Pohorju z namenom, da v našem kraju nekaj spremenimo na bolje. Poleg zavezanosti k prostovoljstvu in pomoči sokrajanov smo si za prvo akcijo zadali čistilno akcijo, ki smo jo aprila tudi izpeljali. Kot drugo smo v avgustu uspešno zaključili akcijo izdelave in postavitve 26 klopi po različnih lokacijah v Lovrencu in v Puščavi. S prijatelji že načrtujemo nove podvige v dobro vseh sokrajanov.

GREMO NAPREJ!

Naš program...

Športni park

Športni park

Športni park bi bil namenjen rekreaciji, ki bi zadostil potrebam občanov, učencev osnovne šole, rekreativnim športnikom ter tudi ostalim naključnim gostom.


Podrobneje...

 

Turizem

Turistični potencial

Lovrenc na Pohorju ima zaradi svoje neokrnjene narave in dokaj nerazvite turistične infrastrukture izjemne potenciale. Kraj zagotovo ni primeren za množični turizem, zato se bo moral v prihodnosti tržiti predvsem kot butična zelena turistična destinacija.

Podrobneje...

 

Planinske poti

Planinske poti

Ideja je, da našim vsakodnevnim sprehajalnim in tudi planinskim potem damo dušo in to tako, da jih opremimo z imenom, dodamo zanimive informacije o sami poti, njeni zgodovini in drugih zanimivostih.

Podrobneje...

 

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo je večplastni projekt, ki vključuje pot v šolo iz parkirišča, na katero pripeljejo starši svoje otroke ter poti, beri ceste, po katerih šolarji gredo dnevno peš v šolo in iz nje. Projekt tudi predvideva rešitev neprimernega dostopa do telovadnice, tj. večnamenske športne dvorane s strani parkirišča.


Podrobneje...

 

Energetika

Energetika

V listi »Sanjo za županjo« smo v program uvrstili tudi energetiko. Lovrenc na Pohorju je lep kraj, obdan z gozdovi. Les je naravna surovina, ki se v veliki meri uporablja kot energent v še vedno pretežnem številu gospodinjstev.

Podrobneje...

 

Možuh

Obudimo Možuha

Tudi Lovrenčani smo nekoč znali bolj začutiti Pohorske junake. Naši vrtečani so preživeli čudovit dan na Lovrenških jezerih v družbi Jezernika, Možuha in Jere.

Podrobneje...

 

Presek - vlecnica

Presek - vlečnica

Zakaj zgodba o Preseku ni možna, kot vam jo prodajajo eni in isti že več let znova in znova

  • Ker na Kumenu nimamo vodovoda – zasneževanje odpade;
  • Ker tudi kanalizacije ni – torej nek resni turizem odpade ( razen kak DIXI za WC); ....
Podrobneje...

 

Možuh

Prostori za zabojnike

Živim ob Slepnici, v "Štambergi", kjer ob cesti odlagamo vreče za smeti, ki jih Snaga potem odpelje. Imamo tudi dva manjša kesona za steklo in papir. Podobnih odlagališč je v Lovrencu veliko.

Podrobneje...

 

Dvigalo

Zgodba o dvigalu

Poznamo zgodbo o novem zdravstvenem domu, a pot do tja je še dolga. Sedanja ureditev je neprimerna in za invalide in starejše osebe zelo omejujoča.

Podrobneje...