Planinske poti

Od besed k dejanju je pot vse prej kot lahka. Kljub vloženemu delu, želji, volji, znanju, podpori, so lahko ovire nepremagljive in ostane samo pri besedah. Zato je včasih potrebno obuti čevlje prave velikosti, da se v prevelikih ne izgubiš.  

Kot  Lovrenčanka in kandidatka za občinski svet se bom  zavzemala za boljši danes in boljši jutri za vse nas. In naredila bom kar lahko, če sem ali pa ne, del lokalne politike.

Zgodbo začenjam pri Jakopičovem mostu, kje se pa bo končala, pa bomo odločili skupaj. Gre za zgodbo, ki je ne želim pisati sama, ampak jo ustvarjati skupaj z vami.

Ideja je, da našim vsakodnevnim sprehajalnim in tudi planinskim potem damo dušo in to tako, da jih opremimo z imenom, dodamo zanimive informacije o sami poti, njeni zgodovini in drugih zanimivostih. Pot se opremi z markacijami ter se ob njej izpostavijo posamezne zanimivosti: posebno drevo, potoček, travnik...

Planinska pot

Prav je tudi, da ob poteh nastavimo koše za smeti in iztrebke naših ljubljenčkov.

Zagotovo bo našla svoje mesto ob tej poti tudi kakšna udobna klop za počitek in razgled. Naj se zgodba prične z nami in naj jo berejo še otroci naših otrok.

Jaz začnem z zgodbo od Jakopiča do Klopnega vrha, ki pa jo bom gradila še z drugimi zainteresiranimi in povabila še društva za pomoč pri izvedbi.

Teh poti je še ogromno: Kohovo, Hožič, več poti na Ruti, Stari Jodl in še in še.

Klopni vrh je začetek - vi pa povejte, katera pot sledi ?

ž

Mihela Škrabl

Športni park

Športni park

Športni park bi bil namenjen rekreaciji, ki bi zadostil potrebam občanov, učencev osnovne šole, rekreativnim športnikom ter tudi ostalim naključnim gostom.


Podrobneje...

 

Turizem

Turistični potencial

Lovrenc na Pohorju ima zaradi svoje neokrnjene narave in dokaj nerazvite turistične infrastrukture izjemne potenciale. Kraj zagotovo ni primeren za množični turizem, zato se bo moral v prihodnosti tržiti predvsem kot butična zelena turistična destinacija.

Podrobneje...

 

Planinske poti

Planinske poti

Ideja je, da našim vsakodnevnim sprehajalnim in tudi planinskim potem damo dušo in to tako, da jih opremimo z imenom, dodamo zanimive informacije o sami poti, njeni zgodovini in drugih zanimivostih.

Podrobneje...

 

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo je večplastni projekt, ki vključuje pot v šolo iz parkirišča, na katero pripeljejo starši svoje otroke ter poti, beri ceste, po katerih šolarji gredo dnevno peš v šolo in iz nje. Projekt tudi predvideva rešitev neprimernega dostopa do telovadnice, tj. večnamenske športne dvorane s strani parkirišča.


Podrobneje...

 

Energetika

Energetika

V listi »Sanjo za županjo« smo v program uvrstili tudi energetiko. Lovrenc na Pohorju je lep kraj, obdan z gozdovi. Les je naravna surovina, ki se v veliki meri uporablja kot energent v še vedno pretežnem številu gospodinjstev.

Podrobneje...

 

Možuh

Obudimo Možuha

Tudi Lovrenčani smo nekoč znali bolj začutiti Pohorske junake. Naši vrtečani so preživeli čudovit dan na Lovrenških jezerih v družbi Jezernika, Možuha in Jere.

Podrobneje...

 

Presek - vlecnica

Presek - vlečnica

Zakaj zgodba o Preseku ni možna, kot vam jo prodajajo eni in isti že več let znova in znova

  • Ker na Kumenu nimamo vodovoda – zasneževanje odpade;
  • Ker tudi kanalizacije ni – torej nek resni turizem odpade ( razen kak DIXI za WC); ....
Podrobneje...

 

Možuh

Prostori za zabojnike

Živim ob Slepnici, v "Štambergi", kjer ob cesti odlagamo vreče za smeti, ki jih Snaga potem odpelje. Imamo tudi dva manjša kesona za steklo in papir. Podobnih odlagališč je v Lovrencu veliko.

Podrobneje...

 

Dvigalo

Zgodba o dvigalu

Poznamo zgodbo o novem zdravstvenem domu, a pot do tja je še dolga. Sedanja ureditev je neprimerna in za invalide in starejše osebe zelo omejujoča.

Podrobneje...