Seja 22. 2. 2019

Poročila iz sej OS

 • Seja 22. 2. 2019

  Spoštovani Lovrenčani in Lovrenčanke, pravkar se je zaključila 2. redna seja Občinskega sveta. Obe svetnici naše liste sva bili aktivni, tako kot vsi ostali člani liste, s katerimi se redno usklajujemo.

  Read More ...

Seja 22. 2. 2019

Na današnji seji sva izpostavili:
 • neažurnost občinske spletne strani, saj informacije in posnetki sej občinskega sveta niso nikjer objavljene, občani pa tako prihajajo do informacij o delu OS z veliko zamudo,
 • potrebo po pripravi jasnih kriterijev za določitev prioritet pri rekonstrukcijah in izgradnjah občinskih cest, tako da bodo lahko občani že v naprej vedeli, kakšen je vrstni red pri obnovi cest in zakaj je ta vrstni red takšen.

Dali sva pobudo:

 • za proučitev možnosti za uvedbo dodatne avtobusne linije na relaciji Maribor – Lovrenc na Pohorju v večernih urah ob petkih in sobotah, kar bo primerno posebej za mlade, kakor tudi, da naj se na avtobusne postaje namestijo pregledni vozni redi,
 • za proučitev možnosti pristopa k idejni zasnovi priprave knjige o zgodovini Lovrenca z g. Ožbejem Vresnikom in g. Francem Verovnikom.

Aktivno sva sodelovali na koordinaciji predstavnikov list in strank glede usklajevanja občinskega proračuna. Tako danes ni bilo z naše strani veliko diskusije, ponovno pa smo pozvali, da pri nabavi gasilskega avtomobila pričakujemo natančnejšo študijo glede potreb in finančne konstrukcije, ki je pri izdatku v tej višini tako za župana, kakor tudi za občinski svet, nujno potrebna. Predlog proračuna je od danes dan v javno 30 dnevno obravnavo, kar pomeni, da lahko kdorkoli da svoje pripombe in predloge za dopolnitev.

Prav bi bilo, da čim več občanov Lovrenca izkoristi to možnost in poda svoje konstruktivne predloge.

Obe svetnici sva odprti za vaša vprašanja. Pošljete jih lahko na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Staša in Sanja

Športni park

Športni park

Športni park bi bil namenjen rekreaciji, ki bi zadostil potrebam občanov, učencev osnovne šole, rekreativnim športnikom ter tudi ostalim naključnim gostom.


Podrobneje...

 

Turizem

Turistični potencial

Lovrenc na Pohorju ima zaradi svoje neokrnjene narave in dokaj nerazvite turistične infrastrukture izjemne potenciale. Kraj zagotovo ni primeren za množični turizem, zato se bo moral v prihodnosti tržiti predvsem kot butična zelena turistična destinacija.

Podrobneje...

 

Planinske poti

Planinske poti

Ideja je, da našim vsakodnevnim sprehajalnim in tudi planinskim potem damo dušo in to tako, da jih opremimo z imenom, dodamo zanimive informacije o sami poti, njeni zgodovini in drugih zanimivostih.

Podrobneje...

 

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo je večplastni projekt, ki vključuje pot v šolo iz parkirišča, na katero pripeljejo starši svoje otroke ter poti, beri ceste, po katerih šolarji gredo dnevno peš v šolo in iz nje. Projekt tudi predvideva rešitev neprimernega dostopa do telovadnice, tj. večnamenske športne dvorane s strani parkirišča.


Podrobneje...

 

Energetika

Energetika

V listi »Sanjo za županjo« smo v program uvrstili tudi energetiko. Lovrenc na Pohorju je lep kraj, obdan z gozdovi. Les je naravna surovina, ki se v veliki meri uporablja kot energent v še vedno pretežnem številu gospodinjstev.

Podrobneje...

 

Možuh

Obudimo Možuha

Tudi Lovrenčani smo nekoč znali bolj začutiti Pohorske junake. Naši vrtečani so preživeli čudovit dan na Lovrenških jezerih v družbi Jezernika, Možuha in Jere.

Podrobneje...

 

Presek - vlecnica

Presek - vlečnica

Zakaj zgodba o Preseku ni možna, kot vam jo prodajajo eni in isti že več let znova in znova

 • Ker na Kumenu nimamo vodovoda – zasneževanje odpade;
 • Ker tudi kanalizacije ni – torej nek resni turizem odpade ( razen kak DIXI za WC); ....
Podrobneje...

 

Možuh

Prostori za zabojnike

Živim ob Slepnici, v "Štambergi", kjer ob cesti odlagamo vreče za smeti, ki jih Snaga potem odpelje. Imamo tudi dva manjša kesona za steklo in papir. Podobnih odlagališč je v Lovrencu veliko.

Podrobneje...

 

Dvigalo

Zgodba o dvigalu

Poznamo zgodbo o novem zdravstvenem domu, a pot do tja je še dolga. Sedanja ureditev je neprimerna in za invalide in starejše osebe zelo omejujoča.

Podrobneje...